Historien fortsetter!

1983

Jubileumsåret 1983 ble innledet med ompha, bierstube og skiseminar til Østerrike. Den formidable vellykkelse skyldtes nok blant annet at publikum tydelig hadde konvergerende interesser med de glade gagsere. Vel hjemme bar det snart ivei på ny tourné- til Kristiansand-SMASH denne gangen, sammen med 9 andre studentorkestere - et kjempearrangement i datidens målestokk. Vel tilbake etter endt sommerferie dro man på øvelsesuke til Tromøya, der Jubileumsrepertoiret ble innøvd. Så fulgte innspillingen av «Blank messing»- Direksjonsmusikkens fjerde, internasjonale plateutgivelse- og andre jubileumsforberedelser. Selve 20-årsjubileet ble en gedigen suksess, med pressekonferanse, festforestilling i Grieghallen, Gallamiddag og Psildefrokost- kort sagt, slik et Jubileum skal og bør være. Deretter var det en hel masse svetting, og så var det eksamen, og så var plutselig året slutt.

Jubileumsmusikken 1983.

1984

Den harde kjerne startet året med en skitourné til Kitzbühl, og av alt annet som ble foretatt må nok den dypt følte fremførelsen av «Ein Prosit» nevnes spesielt. Det foregikk syvstemt og på toppen av tinden «Zweitausender». Under UKEN 84 senere på våren måtte Direksjonsmusikken nok en gang trå til med grunnstammen i UKE-orkesteret, og da dette senere utviklet seg til Big Business Band var fremdeles en del direktører med. Slik har det også fortsatt.

Spilling på Torgallmenningen i forbindelse med UKEN 84.

Høsten 84 var siste gang på noen år at Direksjonsmusikken dro på tourné til Ås. Turen startet bra med en flere timers forsinkelse fra NSBs side, slik at det ble tid til en uanmeldt ekstrakonsert utenfor Aud. A, hvor spesielt Gunnar Gressklipper fikk vise sine ferdigheter. Også ombord på toget ble det spilt en del på dette noe spesielle selvdrevne instrument. På toget startet forøvrig administrerende den gode tradisjonen med å kaste skoene, mens haglisten startet sin egen tradisjon utenfor Scotchman med å bli arrestert. Punch og musikk avsluttet semesteret - denne gang med to punchvalg; sterk og veldig sterk.

1985

Målet for årets alpetourné var Lech i Østerrike, og det var første gang Saga arrangerte en slik pakketur. at de siden fortsatte med det, forteller jo hvilken suksess det var. Med snippkjole og nikkers var stilen inne allerede før avreise Flesland. Under Kristiansand-SMASH ble Tyroler Ländler avspilt så monumentalt at en av trombonistene logget ut under sin solo og gikk rett i dørken. Vårsemesteret ble avsluttet med en drilloppvisning med den gjenoppståtte Drillmus dansetropp (DDD). Høstsemesteret startet allerede om sommeren, med tourné til Janitsjarfestivalen på Hamar, noe som ble starten på nok en god, gammel Dirmus-tradisjon. Riktignok var imidlertid skuffelsen stor da juryen under korpskonkurransen ikke ville godtok vår «1814-overture» som selvvalgt konkurransenummer. En viss oppmuntring var likevel å få av Luftwaffe, dørvakter og Guiseppe Verdis orkester. Semesterets andre tourné gikk, tradisjonen tro, til UKA i Trondheim, og for en tourné ! En nåværende generaldirecteur skeiet ut i nettingstrømper, Døverud og Blinderud underholdt massene, mens en ikke upåaktet flaggheising gjorde at et daværende DGV-medlem bl tildelt sukkerbit- og pinsettordenen. Tilbake på NHH gjorde sambaorkesteret «Los Bananos» sin entré, og dett var dett fra den kanten.1986

Under UKEN 86 ble det arrangert et kjempe-SMASH, og fanemiltradisjonen ble innført. I de skjønne maidager kom all verdens musikkinteresserte til Bergen for å se på hopprenn i Vestre Torvgate, og selvfølgelig var det Direksjonsmusikk til svevene. Kunstnerisk var for anledningen oppkledd som Dirving- Lynvingens fjerne og hittil ukjente slektning. Det heløe kuliminerte med festkonsert ved Ole Bull-statuen. En liten danmarkstourné ble det også tid til, og spesielt huskes ominnredningen av en lugar fra dublett til trettenlett. Høsten startet friskt med Bergens-SMASH og tourné til HA og Hakademus’ femårsjubileum. Der gikk det slag i slag med ludo og sangopptredener på Karl Johan. At den syngende althornist senere skulle tildeles ordenen «Stemmebåndet» for sin tolkning av «Hovedøen» bør vel ikke glemmes... Psildefrokosten var noget tam inntil de tre kalde suppene ble båret inn og dvergkastingsshowet kunne begynne. Stemningen ble så opphett at en direktør faktisk sto i fyr og flamme slik at brannalarmen gikk. Sangkoret Nattergalen var begynt å modnes. Internaftenshowet denne høsten var historisk, med elementer som pyroflash, fascinating drums og Blues Brothers.

1987

Til Internaftenshowet denne våren ble det gjort en liten vri; Sandviken Skolekorps steppet inn for Direksjonsmusikken, og ikledd stripejakker tok det litt tid før publikum merket noe. Da steg jubelen til gjengjeld atskillige hakk. Senere på kvelden ble spansk sigøynerdans fremført med dansere og kastanjetter av de ekte direktører. Vårens tourné gikk til Kristiansand, og i korthet kan nevnes Bergen-hønefoss-Casino-Oslo-«Braemar»-Kristiansand-frokost-Nattergal-egg-bjeffing-brøling- Stavanger-SVOP-«Kystveien»-svettting mandag morgen. Senere ble Kramboden besøkt - denne gang med konseptet «en konkurranse i vårflommen». Flest poeng fikk man for badstue og engler i snøen - Kitchen vant suverent. Høstsemesteret ga en pangstart for de nyopptatte direktører. Få timer etter opptaket satt de i en buss på vei til Gøteborg for å sette en ekstra spiss på Norgedagene. At enkelte av direktørene prøvde å gjemme seg vekk i ensomheten på steder som McDonalds og badstuen må bare tas som bevis på det høye aktivitetsnivået. Ikke før var man tilbake igjen, før det bar avgårde på ny tourné- denne gang til Trondheim, og med innlagt besøk i kinarestaurant med torpedering av bjerkefiken v/Hodlahadla. DGV underholdt med sitt nye Drillmusshow, så brakk fanen og en trompet, før nattergalen gjorde huset. I slutten av september kom et nytt høydepunkt i vår historie; vi var blitt foreldre. Under spillingen på klinikken for Christine og hennes to små ble de uten tvil yngste tredjegradsdirektører noensinne oppblåst.