Nok et kapittel i Direksjonsmusikkens store... Historie!

1993

Asle hevder at «det é æ som é kongen på deinn hær forbrødringa!» Den andre, store Ringnesavtalen blir inngått. Alpetourné til Zell am Zee, som i ettertid blir husket for følgende: Snestorm, Haukeli stengt, mister ferje, mister Roger i Kiel, mister stedssansen et sted i Tyskland, mister farten i oppoverbakker, men vi mister aldri motet. Bierstube på Hochzeller Alm, der gjestene kjøper den ene ølkassen etter den andre for å holde oss i gang.

Direksjonsmusikken når monumentale høyder i Alpene.

Direksjonsmusikken opptrer i anledning Ridderrennets 30-årsjubileum, men blir kastet ut av paniske arrangører idet Kongeparet nærmer seg. Espen hevder på sin side at «Kong Harald er også de fulles konge!». Trylledireksjonen opptrer for første gang. Valdres marsj- og kompetansesenter blir etablert. Pilsmus får bred dekning i TV2. «Mannen som ikke kunne spise is» blir introdusert. Høsten blir innledet med at den første tredje generasjons direktør kommer til verden; Cathrine. Asle og bestefar Rolf Rønning stråler av stolthet. Ola ikler seg Dirving-kostyme og kaster seg ut fra en 15 meter høy fjellskrent uten hangglider eller klatretau. Han lander i toppen av et tre. Gud er også hornmusikant. 30-årsjubileet feires med lanseringen av «Striper i lakken»- Direksjonsmusikkens 6. internasjonale plateutgivelse. Kritikerne kaster seg i støvet i nesegrus beundring og skamroser CDen med terningkast syv. Direksjonsmusikken loser den historiske Oslo-avtalen i havn, men blir snytt for æren av en slesk bergenser ved navn Terje Rød Larsen.

Fra jubileumsfeiringen i 1993.

 

1994

Direksjonsmusikken deltar i OL på Lillehammer, og vinner overlegent alle øvelser de stiller opp i. «Direktøren» direktesendes i kazakhstansk TV, og Koss tar gull, men Direksjonsmusikken all æren.Vår alles Else fyller 50, og blåses opp til directeur av 3. grad. Herremiddag arrangeres for første gang i over 500 meters høyde, nærmere bestemt på stedet med det så passende og velklingende navnet Ulrikken.

Ivar Lydvo og Direksjonsmusikken maner nordmennene frem til nye gull på Lillehammer.

UKA på Ås avlegges et besøk, og et tvilsomt apparatur av typen kjele med dertil egnede kobberledninger forsvinner under mystiske omstendigheter ut av vinduet på studentsenteret i de sene nattetimer. De tilstedeværende direktører stiller seg uforstående til udåden. Norge sier atter en gang Nei til EF (EU), men Ja til Direksjonsmusikken.

1995

For første gang i historien søker en EU-borger asyl i Direksjonsmusikken, som nok en gang spiller for døve ører på Ridderrennet. Ivar ordner seg på sin side en blind date. Under Kristiansand-SMASH finner Ann-Elen opptil flere franskmenn i soveposen. Begrepet «reversibelt» dukker for første gang opp i forbindelse med 17.mai-frokosten, hvor en ubenevnt direktør dekorerer tallerkenen midt under rektors tale. Egg & Bekken i fontenen på Ole Bulls Plass ender i rens av den lysegrønne kåpen til damen på første rad. Generaldirektør Per Martin Fosmark bekjentgjør overlykkelig på Herremiddag at han ikke riktig vet hva slags kjønn han er, men at han har tenkt til å bli mann - en lettelse for de øvrige Herremiddagdeltagere. Damemiddag ender i tusen knas. Den tradisjonsrike Janitsjarfestivalen på Hamar besøkes, og som med våre beste venner i dyreverdenen, hundene, finner en direktør det opportunt å avlegge et diskret visittkort midt på det teppebelagte gulvet til mjøsbyens mest fasjonable utested- Paletten Dancing. Bamsefar Per Aukner innfinner seg på forbrødring, og blir som seg hør og bør for en gammel Generaldirektør overøst med komplimenter av typen; «det er flott at du husker så mye til tross for at du er så gammel!».

Direksjonsmusikken utenfor biblioteket på NHH i 1995 i forbindelse med åpningen av Servicebygget.

Trønderhjørnet med gjester fra «The Julekalender» debuterer på fadderaften. I jakten på stadig nye seire på idrettsarenaen når Direksjonsmusikken cupfinalen på Ullevål for 3. gang. Brann er som vanlig med som trofaste støttespillere, og Ivar Lydvolum, med umiskjennelig dialekt og tårer i øynene, opplever sitt livs øyeblikk når han på svensk TV kan brette ut sine følelser. Uten å være mettet på sportslig suksess bestemmer Direksjonsmusikken seg for å gå for olympisk gull, og tar i henrivelsens øyeblikk med seg en benk fra 1400-tallet under utførelsen av «firer-bob» på Schjøtstuene. Trondheims-SMASH. Reketrålerarbeider og senere Ferskendirektør Gunhild ferskes i maskinrommet på Hurtigruta, og turen ender i et ublidt brev til rektor og påfølgende oppvaskmøte på dennes kontor. Espen innfører begrepet «hvit galla, type Forsvarets lang under vinter med dertil egnede ordensbånd og medaljer» til gallaforestillingen på Samfunnet. UNIPOL, Direksjonsmusikkens egen undergrunnsbevegelse for intern kontroll av uniformer og antrekk, oppstår.

1996

UKEN i Bergen. Direksjonsmusikken setter verdensrekord i jenka, med god hjelp fra Åsane eldresenter. Under SMASH får Cecilie uventet kontakt med noen nonner med skotsk undertøy, og klemmer til. «Gigantenes kamp»- etter lange og intense forhandlinger, hvor både mafia og verbalfascister er involvert, starter grunnarbeidet med det nye RUM, som åpnes med brask og bram senere på høsten.

Direksjonsmusikkens nye Rum kan endelig åpnes med celebre gjester tilstede, oktober 1996.

Direksjonsmusikken er hovedattraksjonen under UKA på Ås, med Di Derre som oppvarmingsband. Som den landsens mann han er, benytter Janis anledningen til å avlegge fjøset et besøk og tungekysser ei kvige, bare for senere å bli gjort oppmerksom på skiltet med «Smittsom dyresykdom» på veggen. Janis klager siden over en noe «ullen» følelse over hele kroppen. Direksjonsmusikken leder Brann til kvartfinalen i europacupen.

1997

Direksjonsmusikken vinner gull i VM på ski i Trondheim (nei, dåkker e’ no gullpublikum, ja!), og vårt eget paparazzi-reportasjeteam, ledet av Larissa Galtova, avdekker dopingskandalen rundt Ljubov Egorova, som etter å ha blitt sparket fra det russiske VM-laget gjør gjesteopptreden i trylleshowet. Masahiko Harada smører direktørene med slangekjøtt under bierstuben i deltagerlandsbyen, i et forsøk på å vinne Direksjonsmusikkens støtte foran finalen i hopp stor bakke, noe vi for øvrig er storsinnet nok til å gi ham.

VM-sangen «Snørosa» blir i Direksjonsmusikkens arrangement omdøpt og fremført som «Schneerosa». Et eksklusivt ensemble, bestående av en tuba, en baryton, en trompet, en tamburin og to skjeer undeholder Jochen Behle og hele det tyske TV-teamet under en spontanopptreden på en av Trondheims puber. Tormod, alias Espen Kristiansen, ferskes idet han avfyrer en kraftsalve rett mot kongetribunen, men er i sann direktørånd ikke mindre PR-lysten enn at han gjentar bedriften for å bli filmet av NRK Dagsnytt, noe Onkel P liker dårlig. Taktfulle som alltid opptrer Direksjonsmusikken i goodwill-oppdrag på et senter for rehabilitering av trafikkskadde med glansnummer som «mannen som kunne spille trompet uten hode» og «midt i trafikken», og gjør for øvrig et brukbart innhogg i Trondheims natteliv...diverse sebrastripete effekter forsvinner under uforklarlige omstendigheter.

På turne med Statsraad Lehmkuhl 1997.

Direksjonsmusikken stiller opp i, og vinner, Aalborg Cup, til alle Bergens dørvakters store fortvilelse. Katastrofebierstube på «Askøyloftet». En tilfeldig forbispaserende due må bøte med livet ved fontenekonserten på 17. mai under avspilling av «Holmenkollmarsj». d’Herrer føler seg på hjemmebane under Herremiddagen på Gamlehaugen, og kryper gjennom et kjellervindu for å finne ut om lokalitetene også egner seg til nachspiel. Eksotisk innslag på GF, idet vår nye venn Singh dukker opp.

Sommertourné til Stavern, hvor et knippe bedrukne direktører ferskes inne i Stavern leir, ledet av senere ferskendirektør Gunnhild, som på den naturligste måte forklarer til vakten at vi kun er «på vei..»....Ovennevnte direktør leder senere et raid mot en ubåt under SMASH-tournéen til Trondheim. Fanen stjeles av Ohmp & Blæs (akk o ve!).