Og atter mer historie...

1998

Direksjonsmusikken entrer sitt 35-års jubileumsår med søndagsøvelser, bakrusspillinger og seminar på Kramboden, hele tiden under svært intens mediadekning, blant annet med et 5-siders oppslag i BT som for alvor avslører selv de mest intime detaljer i en direktørs hverdagsliv.

Direksjonsmusikken våren 1998.

Direksjonsmusikkens 7. CD-innspilling bringer frem uante musikalske kvaliteter vi tidligere bare har kunnet drømme om. Vårsemesteret innbringer rekordmange spilleoppdrag og dertil hørende spilleinntekter, som kommer godt med i et økonomisk tyngende Jubileumssemester. Årets jazzfestival i Molde kuppes av Direksjonsmusikken på sommertourné- hva hadde vel vært et mer naturlig sted for en Direktør å tilbringe noen herlige feriedager før noen hektiske høstmåneder?

Direksjonsmusikkens 35-årsjubileum går over i historien som et av de aller mest vellykkede.

Gallakonsert i Logen under 35-årsjubileet.

1999

Etter en knallsuksess av et jubileum følger økonomisk trangere tider for Direksjonsmusikken, og våren 1999 blir preget av mange spilleoppdrag og forhøyede ølpriser. Direksjonsmusikken kombinerer legger reisen til Kristiansands-SMASH over både land- og sjøveien, og gjør en visitt i Danmark. Det danske publikum får oppleve en av Direksjonsmusikkens mest særpregede opptredener, og Direksjonsmusikken får oppleve den verdensberømte danske gjestfriheten. Kristiansands-SMASH er av det høyst forglemmelige slaget.

Høsten 1999 gir Direksjonsmusikken på strandhogg på Nordmøre Frihetsgudinnen sin frihet tilbake en skakket stund, før hun blir overrakt som gave til Strindens P.O.

2000

Bergenspublikummet viser at de vet å verdsette god hornmusikk når Direksjonsmusikken atter en gang blir en av UKENs mestselgende artister, denne gangen i skarp konkurranse med utenlandske størrelser som Travis og Primal Scream.

Tradisjonen med å sette opp en parallell UKErevy innledes med stormende suksess, og publikum stimer seg sammen i den utstrekning at NHHs brannalarm flere ganger går.

Direksjonsmusikken våren 2000.

Etter en strabasiøs Førstkullsuke reiser Direksjonsmusikken til Voss for å kaste glans over Smalahovefestivalen for redje år på rad. Frisk spilling og friske morgenbad. UKA på Ås gjestes med brask og bram. Biestuben fyller igjen opp Aulaen i konkurranse med andre store norske artister.

2001

Tradisjonen tro innledes vårsemesteret med øvingsseminar på Kramboden. Direksjonsmusikken inviteres til å spre det monumentale hornbudskap i den underholdningsmessige ørkenen som heter Englandsbåt og Nordsjøen og takker sporenstreks ja.

Direksjonsmusikkens Bierstube danker ut en storhet som Madrugada i Aulaen.

Direksjonsmusikken avholder Den Originale Bierstube, 2001

På Beitostølen innledes tradisjonen med å avlegge familien Månum, med Asbjørn fra ’68-kullet i spissen, et besøk.

Høstsemesteret innledes med at Direksjonsmusikken tilgodeses med å få en hel kveld til rådighet under årets Førstekullsuke. De ferske stud.NHH underholdes til lattermusklene verker, og går mann av huse for å oppleve søndagens Psildefrokost.

<å>Publikum eksploderer med ekstase etter en minneverdig fremvisning av Direksjonsmusikkens mannlige læmmes dansenummer under høstens Internaften, og jubelen vil ingen ende ta. Direksjonsmusikken deltar på Fjordlines ’ølcruise’ mellom Bergen og Newcastle. Club Vikings gjester for oppleve en minneverdig Bierstube og hard sjøgang. Høytstående tjenestemenn fra offentlig forvaltning oppsøker Direksjonsmusikkens selskap når skipets øvrige barer stenger for kvelden.

2001: Direksjonsmusikken drar på Englandsturné for å melde fotballklubben Newcastle United inn i DGV.

Høstens Birestube går av stabelen, som sedvanlig for smekkfull Aula. UKA i Trondheim gjestes til de grader. Direksjonsmusikkens 1. Haglist glemmes dog igjen ved avreise, men tar igjen med å arrangere det første novemberrakfisklaget. Unge, norske poeter bidrar til stemningen på RUM.

Direksjonsmusikken utgir kalender. Hele opplaget rives bort. Semesteret avrundes med et svært vellykket Punch & Musique, og branntilløp under 7. Himmels julebord.

2002

Vårsemesteret opprinner med tur , for første gang på Kvamskogen, hvor nye sanger innøves og nye revynumre skrives. UKEN sto nemlig for døren, og Direksjonsmusikken gleder UKENs publikum med en parallell UKErevy denne gangen også. At nevnte publikum og Bergens øvrige befolkning ble gledet med spilling titt og ofte, er nesten unødvendig å si, men vi nevner det likevel.

Fontenespilling under 17. mai 2002

Direksjonsmusikkens Bierstube selger nok en gang ut Aulaen, og er med det å finne blant UKENs bestselgende arrangementer. Suksessen gjenspeiles i at andre (dog innleide) verdensstjerner til stadighet oppsøker 7. Himmel under sitt besøk på UKEN. Direksjonsmusikken avlegger Ridderrennet sitt 32. besøk, like minneverdig som de 31 foregående.

Gjennom å arrangere sin egen dag under Førstekullsuken andre år på rad skaper Direksjonsmusikken en ny tradisjon. Åtte nye spillende læmme kan bokføres – og oppleves for den som kjøper Direksjonsmusikkens 40-årsjubileums-CD, hvilket vi anbefaler på det varmeste. Oslo-SMASH og Ås-SMASH fusjonerer og blir Åslo-SMASH; Direksjonsmusikken avlegger nyvinningen et besøk og etterlater et uutslettelig inntrykk.

Høsten preges av høy aktivitet på spilleoppdragsfronten og avsluttes med et vellykket Punch & Musique.