Tiden går, Direksjonsmusikken består

2003

Direksjonsmusikkens vårsemester braker løs med søndagsøvelser og gruppeøvelser i tillegg til de sedvanlige onsdagsøvelsene. Etter et intensivt spilleseminar, der Direksjonsmusikken blant annet snør inne på Kvamskogen, nås uante spillemessige høyder. Etter å ha øvet mildt sagt intenst i semesterets første uker gir Direksjonsmusikken seg i kast med forberedelser til Bierstube. Promospillinger ble avholdt, billetter ble solgt over en lav sko og ølstafettlaget la seg i hardtrening. Aktiviteten bar søte frukter; Aulaen var nok en gang smekkfull, Direksjonsmusikken begeistret nok en gang sitt trofaste publikum og førstefireren i ølstafett står fremdeles ubeseiret. Dagen etter Bierstuben bar de spillende læmme preg av mye innesitting, hard øving og en strabasiøs Bierstube og besluttet å reise til Voss for å trekke litt frisk fjelluft og strekke litt på armer og ben i vårsolen. Administrerende Direktør gikk sporenstreks til innkjøp av togbilletter, og allerede klokken fire samme ettermiddag var Direksjonsmusikken på vei til Administrerendes hjembygd Voss, hvor losji, transport, bespisning og et rikelig antall Ringnespils var blitt ordnet. Ved et ekstraordinært lykketreff kom Direksjonsmusikken til Voss akkurat når det internasjonale skiforbundet FIS hadde valgt å arrangere avslutningsrennet i verdenscupen i Freestyle-ski. Oppmuntret av det store publikumsoppmøtet og etermedienes nærvær besluttet de spillende læmme å gjøre en rekke opptredener til glede for landets skientusiaster og TV-seere, og å delta i de festligheter som omsluttet arrangementet. Praksisen med øvelse onsdag og søndag i tillegg til gruppeøvelser resulterte i sterke ambis-muskler og velklingende toner så vel som svært store forventninger til CD-innspillingen, som gikk av stabelen den siste helgen i mars under intens mediadekning. Resultatet overgikk selv de villeste forventninger, og satte et visst favorittstempel på Direksjonsmusikken i forkant av årets Spelemannprisutdeling.

2003 - Direksjonsmusikkens 40. jubileumsår

I oppkjøringen til årets 17. maifeiring støtte 1. haglist Anders Månum på logostiske vansker i det vår hoffleverandør av ammunisjon og eksplosiver var gått tom, og Direksjonsmusikkens spesifikasjonskrav viste seg å være av en sådan art at heller ingen andre leverandører i Kongeriket kunne møte dem. Ved intens og målrettet bruk av de bergenske dagsaviser og NRK P1 ble problemet løst, og 1. haglisten hadde, når 17. mai endelig kom, ammunisjon av en hittil uant spektakulær natur til disposisjon. Da semesteret gikk mot slutten var mye fastlagt; revynummer var skrevet, stunt var pønsket ut og et Jubileum kom ut av støpeskjeen. Helgen 10-12 oktober gikk nemlig Direksjonsmusikkens 40-års-jubileum av stabelen, og både den aktuelle helgen og uken i forkant ble NHH og Bergen by preget av begivenheten.

2004

Vårsemesteret fikk en pangstart med Direksjonsmusikken direkte på NRK, samt litt debattering mellom hornmusikken. Deretter gikk det fra seier til seier. Fra slørete blikk hos en av byens entreprenører, til å spille midt i trafikken midt i trafikken (på Danmarksplass) og en fabelaktig, men ofte halvkvedet Grieghall performance. Radøyseminar med sketsjer som "VM i fylleangst" og "Verdens minste tortilla" og stomper i stamp som resultat.

Tett fulgte så UKEN 04, der Rum tok verdensrekord i å synge Elvis sammenhengende, Kunstnerisk Direktør sang billig i bakgrunnen i ca. 42,5 timer. Verdens mest regntunge mottakelse møtte Strindens PO, disse ble så imponert at de nektet å slutte å spille. Rumrevyen MikroPOP ble motatt med vill begeistring, selv blant publikum. April bød på Dirmus Borgir på nasjonal kringkasting og en Direksjonsmiddag mest kjent for store mengder kontanter i en hårklype. 16. maispilling for barnehagebarn, pensjonister og den tjekkiske president. Vårsemesteret ble avrundet med å spille fletter og tupeer av NM i kor, grille med Hydro og spise skillingsboller med Geir Moen.

Høstsemesteret var preget av viderverdigheter og merkverdigheter. Administrende besvimte av fryd når Direksjonsmusikken gjorde salutt for at en ny immatrikulering kunne begynne. Sveiseaften foregikk på fjellet, uren luren. Nymark 2 og Stord ble overrasket over første norske streaker på grus. Bulgarske badebukser og sunnmørske overtalelser førte til et enormt opptak, både i lengde og kvalitet. Ferske direktører benyttet opptakstur til Byguiding og svømming over alle hindre, både elv og pytt. BHG (Bergen Handelsgymnas) feriet så jubileum, men Direksjonsmusikken tok all hederen. Deretter ble det åpning av bank og spilling for et entuisastisk publikum som slett ikke tok notis av at det var klokken 8 en tirsdagsmorgen. Rothaugtunnelen ble (endelig) åpnet av Direksjonsmusikken og Vegvesenets mest karismatiske festtalere.

Høststormen kom i form av enorme mengder krutt innendørs, under en dessert. Erotisk trombonespilling førte et spillende læmme nesten helt ut av møydommen. Lavlandet østafjells var målet for semesterts store tourné, som gikk til Oslo, Spydeberg, Dingstad, Smuget og UKA i Ås. Før avreise herjet røvere og banditter Rum, til allmenn forferdelse, men med minimalt skadeverk. De stjal en kasse "Blid Lyd" CDer og en Cola. Tournéen gikk uansett sin gang og ble snart kalt "verdens mest bartete tourné", "Vandrende undik-tournéen" og mye annet. Tilbake i Bergen gjenstod enda flere åpninger: som byens egen pryd og paradegate Rådhusgaten - og en dramatisk stengning: Das Haus gikk tilbaket til å bli "et hus". Haglisten beærte Scruffy Murphys med komposisjonen "Skyt gjennom eit tilfeldig vindauga-marsjen" og da mente alle det var på tide med juleferie.

2005

Vårsemesteret pangåpner med tourné til Radøy, hvor man et "seminar" går av stabelen. Kunstnerisk Direktør tar ansvar for vannvogna, ved å varme opp badevann til alle spillende. DGV feirer sitt 37 årsjubileum 28. januar, og dagen faller naturlig nok på en onsdag. Jubileumsdrinken "DGV og vel" blir en slager, i alle fall blir mange slått ut. DGV søker deretter Foreningen For om underskuddsdekning, men Direksjonsmusikken får hele potten.

Ridderrennet besøkes iherdig, med besøk hos Månums, innføring av 60-sone (i tillegg til fritafsesone og blindsone), gagsing for tilfeldig forbispaserende og ikke minst avspilling av Direktøren i stolheisen.17. mai presenteres endelig et nytt monumentalverk i anledning hundreårsfeiringen av unionsoppløsningen med det korte navnet: "Overtyre til 1905 – et hornalmonumentalt mesterverk for grovt blåseensemble og salutthagle, til ære for Christian Michelsen, Kristofer Lehmkuhl og kontinentalsokkelutvalgsformann Jens Evensen m.fl." Deretter gjennomførtes den tørreste fontenespillingen i moderne tid, med gags som "tørrtrening", "tørr som knusk" osv.

Høstsemesteret starter allerede før semesterstart, når Mads og Henriette ledes inn i ektestanden av liflig og monumental Bruremarsj-spilling fra et høytidsstemt orkester. 10 nye spillende læmme, hvorav 3 tilskudd til den voksende Sunnmørskvoten gjør at løpet er lagt for de neste årene. Ting må være Grrratis. Eller i det minste koste ingenting. Opptakstur for første gang til Luster, hvor Månum er vertskap.

NHHospitsbergen oppstår i førstekullsuken, Handicapnudistpartiet på internaften og BigMus selger flere billetter enn noensinne. Kunstnerisk Direktør daler ned fra himmelen iført basunengelkostyme i NRKs beste sendetid, og uttaler senere at han "vil kle seg naken av begeistring". Det får han mulighet til under den påfølgende tournéen til UKA i Trondheim, der en laber revyopplevelse blir møtt av den tradisjonelle "ned-med-buksa-opp-med-humøret"- festen. Julebordet byr på hakeslepp og generell vipping (av pinnen) blant de mannlige Direktører, i det de blir forært en særdeles fordelaktig kalender av jentene. Dette fører til mye datosjekking i 2006.

2006

Det er bare å fastslå fakta, 2006 ble nok et hornalmonumentalt år med sterk vekst innenfor alle kunstarter som er verdt å utøve. Høstsemesteret starter med en meget nødvendig oppussing av Rum, blant annet nytt audiovisuelle systemer, antistiletthællakkering og flislegging for å stålsette seg for den ventede, høye aktiviteten. UKEcruiset går av stabelen uten Teodor, som da blir født. Nybakt pappa Tommy utrykker at sønnen skal bli trommeslager som ham. Deretter blir det re-Kreasjonstur til Radøy og forberedelser til den 3. Rumrevy i historien. Sketsjer som "jeg synger enstemt i fylla", "eg er ein spingalen veggis" og andre absurditeter oppstår i nattemørket. Som vanlig blir det ingen UKEN uten Direksjonsmusikken, og UKEN 06 har Direktører i alle kriker og kroker. Spesielt i krikene, da Magnus går Norge på langs for å nå fram til dem alle.

Bierstube™ selger ut på et kolibrivingeslag, og billettene blir deretter de mest ettertraktede svartebørsobjektene siden svartedauden. Debatten "svartebørs eller katedral" går iltert i avisene. Rumrevyen Supernoia blir publikumsvinner, og stemningen er til å ta og føle på. Mange vil i alle fall ta og føle på verdens største peniskostyme. Direksjonsmusikken og tusenvis av skolebarn setter verdensrekord i blokkfløyte og stortromme (4000 fløyter og én stortromme). Ridderrenntourné, dette året sammen med Strindens P.O. Ultrakjipehytta oppstår, med en broket forsamling av Direktører som mener de har fått mer enn nok etter 3 uker med UKEfyll. Fy for ei skam. 17. mai byr på tidenes tørkevorspiel, inkludert høykantete sjampanjedrikking.

Næringslivsmiddelindustrien går sin vante gang, og høsten 2006 er det nok en gang nødvendig med ekspansjon av andelen nye i orkesteret. 6 heldige kommer gjennom koøyet og får seg litt en overraskelse. Opptaksturen går nemlig til Østerrike og varer i 10 dager, den første store utenlandstourné siden tidlig 90-tall. Endelig skal også det kontinentale Europa få nyte godt av det hornale og monumentale. Direktørene gjør sitt beste for kulturutveksling mellom våre to nasjoner, både gjennom aktiv utprøving av lokale retter, drinker, skikker stemningsskaping på verdens skumleste pub, Hexen. Det blir ellers en prøvelse i snakking uten tysk-kunnskaper, sykle sykkelbåt uten klær, unngå å havne i pornofilm og å ikke bruke hendene om det ikke er tvingende nødvendig. Tourneen topper seg når Direksjonsmusikken spiller til dans høyt, høyt oppe i Alpene.

BigMus er nok en gang av det utsolgte slaget. Julebordet blir et gavebord – med ny sousafon, ny Ringnes-avtale, DVD med Supernoia og Jussi Bjørlings ånd på en flaske. Alle våkner med rosin i barten etter Punch & Musique.